Parsonit oli hyvin edustettuina Oulun luolakokeissa. Oli taas mukava seurata muidenkin koirien työskentelya luolilla vaikka jännitin niin kovasti että ei hirveesti jäänyt muistikuvia yksittäisistä suorituksista.Nauru

Ja enhän mä ihan suotta jännittänytkään sillä Neri yllätti positiivisesti olemalla vielä parempi kuin osasin odottaakkaan.Nauru Tuloksella A49 Neristä tuli käyttövalio.

Ja tässä arvostelu:

Ahdinkoputken läpäisy: hyväksytty.

Tyhjän luolan tarkistus: nopeasti sisään, määrätietoinen haku, karkoitushaukahduksia, täydellinen.

Arvostelu: Nopeasti sisään. Empii aluksi hiekkaesteellä haukkuen, 3 min. jälkeen löytöhaukku hakupesällä. Luukut avattu kettu siirtyy vasempaan päätepesään. Koira seurasi määrätietoisesti haukkuen. Koiralla hyvä tiheä, intohimoinen haukku. Koira rupesi heti painostamaan kettua etenemällä ahdingon alle. Kettu puolusti itseään pitkillä iskuilla. Koira väisti iskut, mutta jäi työmaalle ja jatkoi painostamista. Koiralla oli rohkeutta tarpeeksi ja se näytti erinomaisuutensa. Koe keskeytettiin vahinkojen välttämiseksi."

Koe alkoi 23:06 ja päättyi 23:12

 

Myös Niya toimi erittäin hienosti. Perjantaina ei rohkeus ihan riittänyt ja Niya ei saanut painostettua kettua tarpeeksi, mutta tuloksena silti C37. Yön yli nukuttuaan Niya näytti keränneen rohkeutta ja teki lauantaina hienon tuloksen B43

Perjantain arvostelu:

Ahdinkoputken läpäisy: hyväksytty.

Tyhjän luolan tarkistus: meni sisään ja haki varovaisesti empien ahdinkoja, vajaa.

Arvostelu: "Empii sisään menossa. Luolaan päästyään koira aloittaa karkoitustyön. Kolmannen kerran koiran tultua luukulle pellit avtaan ja kettu siirtyy oikeaan kulmapesään. Koira jää aluksi haukkumaan T-pesään ahdingon eteen. Koiralla hyvä haukku. Muutaman minuutin jälkeen koira etenee ja aloittaa hyvän karkoitustyön. Koira käy ahdingon alla ja jopa innostuu ketun iskuista. Ketun pidettyä yliotteen koira irtoaa hakupesään asti ja jää siihen haukkumaan. Pikkuhiljaa koira aloittaa taas karkoitustyön ja ja ohittaa T-pesän ja jää siihen haukkumaan. Koira irtoaa taas hakupesään asti ja lähtee kolmannen kerran yrittämään karkoittaa kettua. Koira etenee jopa ahdingon alle. Koiralla ei vielä riittävästi rohkeutta painostamaan riistaa, mutta omaa hyvää karkotusominaisuuksia."

Koe alkoi 20:49 ja päättyi 21:09

Lauantain arvostelu:

Ahdinkoputken läpäisy: hyväksytty.

Tyhjän luolan tarkistus: Intovinkua, lähes täydellinen.

Arvostelu:Koira hyvin sisään. Löytöhaukku hakupesällä ja luukun avauduttua kettu siirtyy oikeaan päätepesään. Koira seuraa haukkuen ja aloittaa heti kiivaan riistatyön. Koira etenee ahdingon alle painostaman kettua. Koira kestää ketun iskut ja määrää tahdin. Koe keskeytetään koiran näytettyä erinomaisuutensa."

Koe alkoi 10:10 ja päättyi 10:11

 


Valio poseeraa  Kieli ulkona