Nerin ensimmäiset luolakokeet meni hyvin. Lauantaina tulos B40, sunnuntaina B41 ja luonnonluolan tarkastus hyväksytty. Syksyllä varmaan sitten lähdetään kokeilemaan A-tulosta.

Lauantain arvostelu:

Tyhjän luolan tarkistus: täydellinen, äänetön
 
Arvostelu: Koira hyvin luolaan, yhteys kettuun pian. Luukkujen avauduttua kettu vetäytyy vasempaan päätepesään, tullen heti koiraa vastaan haitan alle. Koira seuraa, aloittaa alkuun painostuksen selkeästi haitan takaa. Koira pyrkii haitan alle, kettu iskee heti, kettu pitää edustansa puhtaana eikä päästä koiraa ihan lähituntumaan. Koiralla yritystä koko kokeen ajan, se ei kuitenkaan saa kettua aivan hallintaansa. Ketulla pienoinen etu kokoajan, koska se on valmiiksi haitan alla. Koiralla hyvä haukkukesto sekä kestävyys.
Tuomarina Jouko Pakkala
 
Sunnuntain arvostelu:

Tyhjän luolan tarkistus: Äänetön, lähes täydellinen.

Koira hyvin luolastoon, kuuluva ilmoitus haukku pellillä. Kettu perääntyy vasempaan päätepesään, koira seuraa nopeasti. Kettu puolustautuu voimakkaasti, koira perääntyy kulmapesään, aloittaa lähestymisen kuuluvalla haukulla. Kettu iskee, koira perääntyy ahdingon taakse aloittaa kuitenkin tiiviin painostuksen, ei väistä ketun iskuja, vaan painostaa kettua järkevästi. Koe keskeytetään eläinsuojelullisista syistä.
Tuomarina Kari Airaksinen

1571384.jpg
Nerillä kiire ketun luo...

Seuraava etappi Nerin kanssa on ensi sunnuntaina agility kisat. Tälläkertaa kisataan hyppyradalla.:-)


Niyan kanssa aloitettiin pentukurssi ja lähiviikkojen aikana aloitetaan myös agility esteiden opettelu. Niya on todella nopea oppimaan ja kenties perinyt jostain akropaattisia geenejä ;-) kun tykkää erityisesti kiipeillä kotona huonekalujen päällä ja ulkona kelpaa kaikki johon voi nousta ja testata tasapainoaan.:-)

Lilli ja Niya löysivät "yhteisen sävelen" sillä aikaa kun Neri oli Annella hoidossa. Paini on heidän yhteinen suosikki harrastus.:-)

1571404.jpg

1571422.jpg