...ja Niya koittaa kasvaa että pääsisi myös mukaan.:-)

Mehän oltiin Nerin kanssa niissä Siilinjärven agility kisoissa 29.3, mutta menestys ei todellakaan ollut sitä mitä odotin. Mentiin niin huonosti etten ollut edes pystynyt kuvittelemaan sellaista mahdollisuutta. Se oli maneesi kisa ja Neriä kiinnosti hevosen p**** enemmän kuin minun kuunteleminen tai radan suorittaminen. Puolivälissä rataa meillä oli jo kolme kieltoa ja sen jälkeen Neri vielä hyppäsi A:n kontaktilta niin päätin viedä sen ulos radalta. Aluksi ajattelin että pitää kisaaminen vielä jättää toistaseksi, mutta kun käytiin tavallisissa treeneissä Neri liikku jälleen radalla kuin ajatus, joten tulin siihen tulokseen että Neri vaatii vaan enemmän harjoitusta erilaisissa paikoissa. Eli kisaamaan ollaan jälleen menossa toukokuussa. Toivottavasti ei enää jouduta kokemaan samanlaista epäonnistumista kuin Siilinjärvellä...

Nerin kanssa käytiin myös viikonloppuna kettutreeneissä keinoluolilla. Neri on ilmoitettu ensimmäisiin kisoihin 17-18.5 ja sitä ennen on vielä todennäköisesti yhdet harjoitukset. Neri toimii luolassa ihan hyvin siihen nähden että se on aloittanu harjoitukset vasta yli 4-vuotiaana. Saapa nähdä miten homma lähtee tästä etenemään.:-)

Niyakin kävi viikonloppuna kokeilemassa sekä keinoluolia että agility esteitä. Niya kävi ensin tyhjässä luolassa ja liikkui siellä kuin kotonaan. Sen jälkeen käytiin vielä katsomassa kettua ja sitäkin haukkui. En edes osannut odottaa siltä noin hienoa toimintaa. Nyt annetaan kuitenkin kettujen olla ja Niyan kasvaa, ehkä sitten joskus syksyllä katsotaan miltä ne ketut sitten näyttää Niyan mielestä. Anne opetti Niyalle myös pujottelua ja käytiin katsomassa kontakti esteitä. Ensin Niya ei meinannun uskaltaa tulla puomilta alas muuten kuin samasta suunnasta josta oli sinne noussutkin, mutta sitten pienen suostuttelun jälkeen se huomasikin että kuinka mukavaa se on. Minusta kaikkein parasta on se että Niya tykkäsi esteistä, sillä meidän ensisijainen harrastus todennäköisesti tulee olemaan agility.:-)